Star of Bethlehem is een prachtige bloem die gebruikt wordt in de Bachbloesem therapie. De Vogelmelk bloeit pas op een mooie zonnige dag als er volop licht is. De bloemetjes worden daarom in de volksmond ook wel ‘elfurenbloemetjes’ genoemd – de bloemen openen pas rond de middag – en het is niet moeilijk te begrijpen dat deze helderwitte sterren staan voor de symbolische lichtbrengers in tijden van trauma!

Bijna iedereen ervaart in zijn leven een of meerdere schokkende gebeurtenissen en helaas worden die niet altijd even goed verwerkt. Zowel op fysiek als op geestelijk vlak kan een negatieve impact lang blijven nazinderen en zijn tol eisen op het functioneren als mens. Pas wanneer men de traumatische belevenis op energetisch vlak te boven komt kan men weer als bevrijd inspelen op de mens en het milieu rondom zich. Met Vogelmelk (Star of Bethlehem) ontwikkelde Dr. Bach hiervoor de passende bloesemremedie.

Wanneer kan men denken aan de Vogelmelk:

  • bij het nawerken van een lichamelijke of geestelijke schok, ongeacht die recent of lang geleden (bijvoorbeeld in de kindertijd) heeft plaatsgegrepen;
  • bij een onverwerkte schok zoals het verlies van een job, een financiĆ«le tegenvaller, het afbreken van een relatie, een sterfgeval, een ongeval, een overval, een jobstijding, een val, brandwonden, een plotse schrik, een zware teleurstelling……..
  • na de geboorte bij het kind, omdat de geboorte een heel ingrijpende gebeurtenis is;
  • bij vrouwen tijdens en na de bevalling;

Vogelmelk kan als ‘trooster en verzachten van pijn, verdriet en zorgen’ of als ‘balsem voor de ziel’ helpen een negatieve gebeurtenis uit het verleden te verwerken. Het trauma krijgt een plaats en het verdriet wordt intens verwerkt (maar blijft beheersbaar) in de plaats van weggeduwd. Vogelmelk heft energetische blokkades op waardoor niet alleen fysieke gevolgen verdwijnen; men wordt ook geestelijk helder van geest, ervaart een gevoel van innerlijke vitaliteit en beschikt weer over de nodige veerkracht om toekomstige nare ervaringen te verwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *