Kruidengeneeskunde heeft een wat oubollig imago, terwijl het in de samenleving springlevend is! Gezonde voeding en een gebalanceerd leven staan op dit moment volop in de belangstelling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opkomst van biologische voeding, de interesse in vitamines en mineralen, de aandacht voor de natuur, mindfulness en het verbouwen van kruiden.

Kruidengeneeskunde heeft geen wetenschappelijke basis maar is gebaseerd op eeuwenoude kennis die zich in de loop der jaren gaat vermengen met wetenschappelijke inzichten.  Tijdens een kruidengeneeskundig consult wordt er gekeken wat de klacht is en hoe deze met kruiden hersteld kan worden. Om hier een goed beeld van te kunnen vormen is er aandacht voor je voedingspatroon, je leefwijze en je ziektegeschiedenis.

Ga bij een ziekte naar je (huis)arts en luister naar hem/haar! Als je na het bezoek van de (huis)arts je klacht of ziekte wil oplossen met kruiden dan kunnen we samen kijken naar een behandeling.

Opstellen behandelplan (ongeveer 90 minuten)

Je ontvangt een anamneseformulier die je voorafgaand aan het gesprek invult. Daarnaast ontvang je ook een behandelingsovereenkomst waarin we samen afspraken vastleggen.

In het eerste gesprek gaan we samen met het ingevulde anamneseformulier een beeld vormen van de klachten. We zullen daarin aandacht hebben voor onder andere je voedingspatroon, je leefwijze en je ziektegeschiedenis.

Daarna zal ik een behandelplan opstellen die ik binnen 5 werkdagen naar je toestuur. Als je je in het behandelplan kan vinden starten we en maken we een afspraak voor een vervolgbehandeling.

Vervolgbehandeling (ongeveer 30 minuten)

Hier kijken we samen of het behandelplan haalbaar is, aanslaat en of we nog moeten bijsturen.