Op dit moment overal in bloei, en als je ze ruikt en proeft dan kom je achter de heerlijke geur en smaak van ui/knoflook. Op dit moment neem ik hem eigenlijk in iedere wandeling wel mee en maak ik van de bladeren heerlijke look zonder look chips van. Echt genieten dus!

Hoe kun je de look zonder look herkennen?

Het is een 2 tot meerjarige plant, tot een meter hoog. 

Stengel: rond, bleekgoen, vertakt; 

Blad: bij wortel, lang gesteeld en onregelmatig getand, stengelblad driehoekig, hartvormig en kort gesteeld;

Bloem: vier kroonblaadjes, uiteinde stengel, wit, in trosjes, kroonbladeren tweemaal zo lang als de kelk bladeren; 

Bloeitijd: april tot juni

Zaad: zwart, langwerpig en overlangs gestreept, hauwen (zaaddoosvorm)

En als je dan nog twijfelt wrijf dan eens een blad en ruik/proef het als je ui/knoflook merkt dan heb je de look zonder look te pakken.

Hieronder een mooie afbeelding van de hauwen van de look zonder look. hierin vormen zich de zaden voor de bloei van het volgende jaar.

Hauwen van de Look zonder look

Geneeskracht

Spijsvertering: keukenkruid, stimuleert de spijsvertering, wormdrijvend, versterkend; 

Huid: Gekneusd blad als pleister, maakt zweren zacht, tegen jeuk (insectenbeten). De bladeren van Look-zonder-look worden toegepast als pleister, om zweren te doen doorbreken, en ook om jurk ten gevolge van insectenbeten en -steken te verzachten. 

Luchtwegen: Astma, luchtwegaandoeningen; 

Menstype: Gevoelig zijn voor het lijden en leed van mensen om je heen, of van de wereld. Wie hier niets mee kan in daden of woorden voelt zich beklemd, raakt gejaagd en onrustig. Misschien zelfs somber. 

Mocht je meer willen weten van het Look zonder look of andere vragen hebben dan kun je altijd contact met mij opnemen: info@kruidenparadijs.nl.

Ik raad je aan om nooit zomaar zelf kruiden als medicijn te gaan gebruiken. De zin ‘Baat het niet dan schaadt het niet” geldt zeker niet! Neem daarom altijd contact op met een kruidengeneeskundige die je advies kan geven. Ga bij ernstige klachten altijd naar een huisarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *