Kruidengeneeskunde heeft een wat oubollig imago, terwijl het in de samenleving springlevend is! Gezonde voeding en een gebalanceerd leven staan op dit moment volop in de belangstelling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opkomst van biologische voeding, de interesse in vitamines en mineralen, de aandacht voor de natuur, mindfulness en het verbouwen van kruiden.

Kruidengeneeskunde heeft geen wetenschappelijke basis maar is gebaseerd op eeuwenoude kennis die zich in de loop der jaren gaat vermengen met wetenschappelijke inzichten.  Tijdens een kruidengeneeskundig consult wordt er gekeken wat de klacht is en hoe deze met kruiden hersteld kan worden. Om hier een goed beeld van te kunnen vormen is er aandacht voor je voedingspatroon, je leefwijze en je ziektegeschiedenis.

Ga bij een ziekte naar je dokter en luister naar hem/haar! Ik hoop dat je dokter je kan helpen met je klachten/ziekte. Als je na het bezoek van de (huis)arts wil kijken met welke kruiden de klacht/ziekte kan worden behandeld of als je (huis)arts het ook even niet meer weet dan kunnen we samen gaan kijken welke kruiden je zouden kunnen helpen.

Intake (ongeveer 1 uur)

In de intake gaan we samen een beeld vormen van de klachten. We zullen daarin aandacht hebben voor onder andere je voedingspatroon, je leefwijze en je ziektegeschiedenis.

Daarna zal ik een behandelplan maken die ik binnen 3 werkdagen naar je toestuur. Als je je in het behandelplan kan vinden starten we en maken we een afspraak voor een vervolgbehandeling.

Vervolgbehandeling (ongeveer 30 minuten)

Hier kijken we samen of het behandelplan aanslaat en of we nog moeten bijsturen.

Kosten:

Intake: € 75

Vervolgbehandeling: € 25

De kruiden die ik adviseer zijn voor eigen rekening.