Kruidengeneeskunde heeft een wat oubollig imago, terwijl het in de samenleving springlevend is! Gezonde voeding en een gebalanceerd leven staan op dit moment volop in de belangstelling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opkomst van biologische voeding, de interesse in vitamines en mineralen, de aandacht voor de natuur, mindfulness en het verbouwen van kruiden.

Kruidengeneeskunde heeft geen wetenschappelijke basis maar is gebaseerd op eeuwenoude kennis die zich in de loop der jaren gaat vermengen met wetenschappelijke inzichten.  Tijdens een kruidengeneeskundig consult wordt er gekeken wat de klacht is en hoe deze met kruiden hersteld kan worden. Om hier een goed beeld van te kunnen vormen is er aandacht voor je voedingspatroon, je leefwijze en je ziektegeschiedenis.

Ga bij een ziekte naar je (huis)arts en luister naar hem/haar! Als je na het bezoek van de (huis)arts je klacht of ziekte wil oplossen met kruiden dan kunnen we samen kijken naar een behandeling.

Opstellen behandelplan (ongeveer 90 minuten)

Tarief opstellen behandelplan € 55 (Dit bedrag is exclusief de kruiden en andere preparaten die ik adviseer)

Je ontvangt een anamneseformulier die je voorafgaand aan het gesprek invult. Daarnaast ontvang je ook een behandelingsovereenkomst waarin we samen afspraken vastleggen.

In het eerste gesprek gaan we samen met het ingevulde anamneseformulier een beeld vormen van de klachten. We zullen daarin aandacht hebben voor onder andere je voedingspatroon, je leefwijze en je ziektegeschiedenis.

Daarna zal ik een behandelplan opstellen die ik binnen 5 werkdagen naar je toestuur. Je mag van dit behandelplan verwachten dat ik een verslag doe van het gesprek dat wij hebben gehad met mijn bevindingen. Daarbij een kruidenadvies op basis van het gesprek dat we hebben gehad en de reden waarom ik deze kruiden heb gekozen. Ook neem ik als dat van toepassing is een advies op voor Bachbloesems.

Volgens het behandelprotocol van het CAT waar ik lid van ben ontvang je van mij een mail met daarin een link naar je cliëntendossier. Hierin kun je het behandelplan vinden en ook alles wat wij hebben besproken. Zo kun je zelf ook de voortgang zien.

Als je je in het behandelplan kan vinden starten we met de behandeling en maken we een afspraak voor een vervolgbehandeling.

Vervolgbehandeling (ongeveer 45 minuten)

Tarief vervolgbehandeling € 30

Hier kijken we samen of het behandelplan haalbaar is, aanslaat en of we nog moeten bijsturen.

Investering

Investering in je gezondheid is een van de belangrijkste dingen in je leven. Gezondheid kun je namelijk niet kopen en als je niet gezond bent dan lever je in op kwaliteit van leven. Als ons lichaam wel aangeeft dat er iets aan de hand is dan hebben we een keuze om het lichaam op een natuurlijke manier te helpen gezond te blijven of weer een goede richting te geven.

Vanuit mijn visie vind ik het belangrijk om iedereen te kunnen helpen. Mocht het tarief een drempel vormen voor een behandeling dan kunnen we samen kijken naar een oplossing door bijvoorbeeld in delen te betalen of middels een andere beloning.

Ik word niet vergoed door een verzekeraar en heb hier bewust voor gekozen. Ik wil mij niet bezig houden met eisen die een verzekeraar continue stelt en wijzigt. Het is voor mij belangrijker energie te steken in ontwikkeling die direct bijdraagt aan het mensen beter op weg te helpen.

“Er is helaas geen wachtruimte bij de praktijk waar je van tevoren kunt plaatsnemen, daarom verzoek ik je op de afgesproken tijd aan te komen”.