Op dit moment kun je eigenlijk niet om de Paardebloem heen met zijn prachtige gele bloem. Hier en daar zie je ze ook al in de pluis gaan en kun je de pluizen uitblazen en een wens doen. Maar de Paardebloem heeft veel meer in zich. Weet je namelijk dat je dit kruid prima kan eten! Je kunt er diverse gerechten van maken bijvoorbeeld jam of honingsiroop. Je kunt er ook een voorjaarskuur mee doen om je lichaam te reinigen en de bladeren van de Paardebloem kun je door een salade doen. Ook de wortel kun je eten en daar werd vroeger koffie van gemaakt.

Ook medicinaal kun je de Paardebloem inzetten. Wij gebruiken hem in de kruidengeneeskunde om te reinigen via de lever en de nieren. Er zijn ook andere klachten waarvoor de Paardenbloem inzetbaar is. Wel is het belangrijk om niet zomaar zelf de Paardebloem medicinaal te gebruiken. Kruiden en planten hebben het imago van ‘baat het niet dan schaadt het niet’ maar dat is echt niet zo! Heb je klachten ga dan eerst naar de huisarts en als je daarna wil kijken of de natuur je kan helpen dan kun je een afspraak maken met een kruidengeneeskundige. Wil je meer informatie of een afspraak maken stuur dan een berichtje naar info@kruidenparadijs.nl

Dus als je nu langs de Paardenbloem loopt geniet dan voor de prachtige bloem en straks het mooie pluis en weet dat hij eetbaar is en medicinaal ook een mooie werking heeft.

Tip! Zie je pluis staan pluk die dan en blaas. De pluisjes zullen loslaten en als je ondertussen een wens doet komt die misschien wel uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *