Zo lieve kruidenliefhebbers, we zijn weer thuis en deze week wil ik het graag hebben over de Aloe Vera, waarom? Ik kijk er namelijk altijd tegenaan omdat hij op mijn bureau staat (zie foto). Het is een zeer bekende plant met een mooie werking lees maar mee……

Aloe Vera is een vaste plant die tot 60 cm hoog kan worden en in warme delen van de wereld groeit. Het blad is smal, bleekgroen, heeft kleine bladdoorns aan de bladranden en zit rechtstreeks aan de steel van de plant.

Aloe Vera is vooral bekend voor de werking op de huid. Het sap van de plant werkt desinfecterend, verzachtend, pijnstillend, verkoelend: (brand) wonden, droge huid, jeuk, eczeem, littekens en schimmel. En wat vooral fijn is hij werkt bij de ouder wordende huid en kan rimpels weghalen!

Maar ook op de spijsvertering kan de Aloe Vera een mooie werking hebben. Hij helpt bij constipatie, is gal opwekkend, helpt bij maag/darmontsteking en maagzweren en bevordert de spijsvertering.

Hoe krijg je het sap nu uit de plant? Als je het blad afsnijdt moet je altijd zorgen dat je het gele sap er even uit laat lekken! Het gele sap werkt laxerend als je het inneemt. Daarna kun je het blad door de lengte snijden en het sap er makkelijk uithalen. Het ziet eruit als gel. Let op! Verzeker jezelf ervan dat je de echte Aloe Vera heb er zijn veel verschillende soorten die allemaal een andere werking hebben!!

Mooie tip is als je teveel heb kun je het altijd invriezen voor later gebruik! Zeker voor eerste hulp ongevallen altijd makkelijk om in de vriezer te hebben ;-)))

De Aloe, een geliefde huisplant, heeft een beschermende werking. De plant beschermt tegen boze invloeden en voorkomt ongelukjes in het huishouden. In Afrika hangt men alle boven de deur om heet kwaad te verdrijven en geluk aan te trekken. 

In Mexico maakt men grote kransen van knoflookbollen met daaraan foto’s van heiligen, zakjes magische kruiden, magneten, zoutkristallen, pijnboompitten en vers geplukte aloe. Deze kransen hangen in de huizen voor bescherming, geluk, geld enzovoorts. 

In het oude Griekenland gebruikten de doktoren de plant in hun recepten, terwijl de oude Egyptenaren de plant niet alleen gebruikten als medicijn maar ook als levenselixer, voor huidverzorging en bij het balsemen. Zij noemden deze plant: ‘De plant van onsterfelijkheid’. 

Leuk hier is het stukje over het menstype dat past bij de Aloe Vera: Klachten doordat gevoel binnen wordt gehouden. Aloe maakt bewust en helpt naar buiten brengen van het gevoel. De mens die afstand houdt en pas zeer laat in zijn leven tot de kern van zijn bestaan komt. Maar dan gaat dit typen er ook helemaal voor. Kan voor het zover is kwetsend en stekelig zijn.

Mocht je meer willen weten over de Aloe Vera en zijn geneeskracht of andere vragen hebben dan kun je altijd contact met mij opnemen: info@kruidenparadijs.nl.

Ik raad je aan om nooit zomaar zelf kruiden als medicijn te gaan gebruiken. De zin ‘Baat het niet dan schaadt het niet” geldt zeker niet! Neem daarom altijd contact op met een kruidengeneeskundige die je advies kan geven. Ga bij ernstige klachten altijd naar een huisarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *